Άνταμ Κοντοβάς | Η Αθήνα ξέρει να λιώνει | Provocateur.gr

Άνταμ Κοντοβάς

Σεφ@adamkodovas

Η πρώτη λέξη που μου έρχεται στο μυαλό όταν σκέφτομαι τον Αύγουστο στην Αθήνα είναι η λέξη κουλ. Ο κόσμος είναι πιο χαλαρός. Έχεις την ευκαιρία να κάνεις πράγματα που δεν θα έκανες σε άλλη εποχή. Είναι κάπως παρεξηγημένος ο Αύγουστος της Αθήνας. Έχω περάσει πολύ όμορφα αυτό το μήνα στην πόλη. Θυμάμαι πριν μερικά χρόνια έχουμε βγει με ένα φίλο σεφ 15αύγουστο. Πρέπει να ήμασταν οι μόνοι που κυκλοφορούσαν και είχαμε κάνει ένα τρελό bar hopping (σε όσα μαγαζιά ήταν ανοιχτά). Επίσης, έχει μια μελαγχολία ο Αύγουστος στην πόλη. Προσωπικά, νιώθω ότι χάνω το vibe της δουλείας μου, αυτή την έξαψη και την ορμή, επειδή ακριβώς μειώνεται η κίνηση στα μαγαζιά. Ειδικά αν έχεις εργαστεί Αύγουστο σε νησί -μιλάμε για κόλαση- αυτό το slow down που επικρατεί στην Αθήνα έρχεται σε πλήρη αντίθεση με το τι συμβαίνει εκτός πόλης.

Ξεκίνησα να μαγειρεύω επαγγελματικά στα 25 και αμέσως κατάλαβα ότι η κουζίνα είναι κάτι που μου ταιριάζει απόλυτα. Αυτή την εποχή είμαι Head Chef στο Kobra στην Αθήνα και Executive Chef στο Alali (ξενοδοχείο Astarte Suites) στη Σαντορίνη. Εξάρχεια | Φώτο: Εύη Κατσίγιαννη